Page 1 of 2

Trouble loading forum

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 6:11 am
by irish at heart
For the past few nights, I have had issues with loading the forum..I'm here and I try to respond to a topic, it lets me make a few posts, then it gives me a "page not responding."

Re: Trouble loading forum

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 7:41 am
by Methica
irish at heart wrote:For the past few nights, I have had issues with loading the forum..I'm here and I try to respond to a topic, it lets me make a few posts, then it gives me a "page not responding."

Have that too, but if you press back and then continue on the forum it works:)
So if it´s having "page not responding" press back , and mostly it works again then, and you can coninue your "tour" in the forum..LOL

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 8:18 am
by Angoid
A number of people have been reporting this problem, and it is being investigated.

Just so you're aware, I did a small forum update back at the start of this month (but it was late at night, so nobody would have noticed or been booted off while I was doing it) but that was well before this started happening.

I've personally not had any problems accessing the site. Is it just the forums or is it the main Moya Brennan site that is affected by this?

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 2:18 pm
by ChrisRLG
It seems to be a blockage along the route to the server.

Using your "command Prompt" (or DOS box) type the following command.

tracert forum.moyabrennan.com

then copy paste the data to this topic.

With me the slowdown was as the link reached Ireland - well before reaching the hosting service or this server.

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 3:15 pm
by Methica
Angoid wrote:A number of people have been reporting this problem, and it is being investigated.

Just so you're aware, I did a small forum update back at the start of this month (but it was late at night, so nobody would have noticed or been booted off while I was doing it) but that was well before this started happening.

I've personally not had any problems accessing the site. Is it just the forums or is it the main Moya Brennan site that is affected by this?


I think just the forum,,
But it mostly works, and the back-thingy works for me so:P

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 9:36 pm
by lilly
Yeah...this happens to me sometimes as well. I'm pretty sure it's only the forum.

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 5:34 am
by Keiko
Well, that's really odd! I had the same thing as wel! But I thought it has something to do with our Internetconnection (it sucks bytheway) :roll:

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 5:57 am
by irish at heart
It's just the forum for me, not the main page..that always loads right for me.

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 7:00 pm
by AndyPandy
here is the result of my traceroute

Tracing route to forums.moyabrennan.com [82.195.129.128]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 198 ms 167 ms 171 ms imsnet-cl10-hg17-bletchley.mdip.bt.net [212.140.
212.87]
3 215 ms 196 ms 632 ms 192.168.250.61
4 310 ms 168 ms 774 ms 172.16.93.29
5 2338 ms 3915 ms 2813 ms 213.120.62.177
6 3364 ms 2207 ms 166 ms core2-pos4-2.bletchley.ukcore.bt.net [62.6.197.1
37]
7 169 ms 159 ms 164 ms core2-pos13-0.ealing.ukcore.bt.net [62.6.201.97]

8 164 ms 164 ms 160 ms core2-pos1-0-0.telehouse.ukcore.bt.net [62.6.201
.86]
9 153 ms 151 ms 149 ms ge9-1.mpr2.lhr1.uk.above.net [208.185.156.217]
10 150 ms 152 ms 149 ms so-0-0-0.mpr1.lhr3.uk.above.net [64.125.27.226]

11 166 ms 168 ms 165 ms 213.161.92.158
12 166 ms 168 ms 159 ms 82.195.143.129
13 175 ms 170 ms 167 ms bashful.hosting365.ie [82.195.128.11]
14 167 ms 169 ms 168 ms web4.hosting365.ie [82.195.129.128]

Trace complete.

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 7:06 pm
by ChrisRLG
wooooow.

That is bad - but you can see that the problem is in the connecting routers - well before this server.

Are you on dialup - as even that first hop took a long time.

3 215 ms 196 ms 632 ms 192.168.250.61


That one is strange as that IP code should NEVER be seen on the internet
192.168.x.x are all supposed to be behind routers off the main system.
So how that one gets into that list is very stange.

4 310 ms 168 ms 774 ms 172.16.93.29
5 2338 ms 3915 ms 2813 ms 213.120.62.177


that hop is the worst - and looks like you should complain to your ISP.

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 7:11 pm
by AndyPandy
Yeah Chris we are on dial up and shall remain so for a good while. Our line is way too long to support broadband...

I connect through a proxy server (yes a dial up proxy) which is 192.168.0.1

i've no idea how the other 192.168. address got in there... thats outside of my system so probably some cock up in the ISP somewhere? As for slow forum loading I don't think i'd notice it anyway as dial up is slow for everything!

Also just done another traceroute and that massive delay is gone this time, freak occurance maybe?

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 7:36 pm
by ChrisRLG
Ok

this is what this set of code means to me.

This is when your packet arrives at your ISP - I think it will be named something like IMSNET, or that is probably an abeviation.

2 198 ms 167 ms 171 ms imsnet-cl10-hg17-bletchley.mdip.bt.net [212.140. 212.87]


This is internal to your ISP - they are using a router to mask off the whole of thier clients into only one or two seperate IP's which you all then use to access the internet. This would save them a lot of money as they do not need to give live IP's (which cost money) to clients.

3 215 ms 196 ms 632 ms 192.168.250.61


Still inside your ISP area

4 310 ms 168 ms 774 ms 172.16.93.29


I think this is still inside your ISP's area. Where the main bottleneck was.

5 2338 ms 3915 ms 2813 ms 213.120.62.177


This is now arrived with BT at thier bletchley site

6 3364 ms 2207 ms 166 ms core2-pos4-2.bletchley.ukcore.bt.net [62.6.197.1 37]



This shows someone with a similar tracert (with an answer).

http://www.experts-exchange.com/Securit ... 26893.html

the answer they got is that the 192.168.x.x range is often used in ISP's private network areas. That you should not worry about it.

BUT the time delay is something else - that is what has caused you your internet speed problem.

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 8:13 pm
by AndyPandy
I just tried another traceroute and got much better figures on hops 4 & 5. temporary lag I think. :)

4 150 ms 146 ms 148 ms 172.16.93.29
5 145 ms 151 ms 146 ms 213.120.62.177

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 8:35 pm
by ChrisRLG
That is what I think most users are getting - route glitchs - although they think they are server issues.

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 6:06 am
by lilly
Angoid wrote:Is it just the forums or is it the main Moya Brennan site that is affected by this?


Okay...I just noticed that when the forum does this, the main Moya site does the same. It's happened to me twice today.